Городищенський ЗЗСО І-ІІ ступеня
  •  
  •  
  •  




Вітаємо на сайті Городищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів!

Сподіваємося, що знайомство з нашим освітнім закладом буде для Вас не лише цікавим, але і корисним.

Наша електронна адреса: horodushcheskola@gmail.com

Ми у facebook Городищенський ЗЗСО Останні новини читайте тут

Відеоролик „Ми - проти насильства”


/Files/images/Гишка Н.ІІ.jpg



/Files/images/bramaQR.jpg

Чому БРАМА?

Брама - це ворота, які захищають від не

безпеки та закривають нас від негативного впливу.

В історії людства Брама виконувала найважливіші соціальні функції, одна з яких – оборонна, як захищені в’їзди в міста, фортеці, замки, садиби, на мости і шляхи. У середньовіччі Брама уособлювала все місто як захищену спільноту, що відображено в міській геральдиці багатьох українських міст, таких як: Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Херсон та інших.

ПРОБЛЕМА

Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.

Несвідоме споживання інформації та недостатній рівень інформаційної грамотності стали передумовами спільної для всіх українців проблеми – засилля ворожої пропаганди та фейків. Дезінформація в мережі негативно впливає на свідомість людей та хід війни в цілому, тому користувачі мережі Інтернет мають завжди бути обачними та вміти розпізнавати фейки, пропаганду та дезінформацію.

Щоденно, гортаючи стрічку у своїх соціальних мережах та месенджерах ми натикаємось на інформацію, яка на нашу думку є неправдивою або небезпечною. У свідомої людини виникає природнє бажання прибрати таку інформацію із медіа простору або заблокувати її поширення.

УНІКАЛЬНІСТЬ

Ми перейшли від мрій до дій, та вирішуємо проблему кількісно та якісно.

КІЛЬКІСНО зменшуємо медіаприсутність росіян. Ініціатив, які б вирішували проблему протистояння пропаганді, немає. В 2022 існували подібні проєкти в Telegram та Facebook, але, на жаль, припинили свою діяльність. Наша унікальність – це наявність бази ворожих ресурсів, можливість виявлення осередків пропаганди та їх блокування.

ЯКІСНО ми вчимо виявляти і недовіряти ворожому контенту.

Ми не займаємось ДДОС атаками, або іншими діями які потребують спеціальних знань та навичок, або спеціалізованого програмного забезпечення. Наразі є подібні ініціативи, але ми вважаємо за потрібне підсилити їх. Освітня частина проєкту спрямована, перш за все, на задоволення потреб учасників нашої спільноти та утримання їх мотивації на систематичне виконання дій з блокування.

Для того, щоб бути частиною проєкту, користувачам достатньо мати мобільний телефон або компʼютер, та трохи часу, який користувач готовий приділити для важливої справи.

РІШЕННЯ

Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вирогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми пропонуємо нашим користувачам стати частиною «BRAMA».

Діяльність проєкту Брама направлена на захист медіа простору від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації, протиправного та забороненого контенту. Також, метою проєкту є покращення медіа-грамотності українців, зменшення впливу пропаганди на суспільство та популяризація безпечного поводження в мережі інтернет.

Що ми пропонуємо учасникам:

  1. можливість повідомити про джерело неприйнятного контенту, для подальшого масового надсилання скарг спільнотою та подальшим блокуванням такого джерела;
  2. допомогти заблокувати джерело неприйнятного контенту, шляхом долученості до масового надсилання скарг;
  3. отримати поради щодо медіа та кіберграмотності;
  4. бути поінформованим про небезпечні схеми шахрайств, які ширяться мережею;
  5. бути обізнаним, щодо фейків, які просувають вороги у наш медіапростір.

Також, ми пропонуємо нашим учасникам розважальний контент, який дозволить трішки відволіктись від виконання завдань та порадіти разом із нами успіхам українських військових та недолугим вчинкам нашого спільного ворога.

ДОСЯГНУТІ РЕЗУЛЬТАТИ

На сьогодні в рамках проєкту функціонує Телеграм бот, який накопичує лінкі на джерела що необхідно заблокувати, телеграм канал де публікуються лінки для блокування спільнотою, Вайбер спільнота, та сторінки в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.

З початку діяльності нашого проєкту, користувачі надіслали понад 140 тис. лінків на джерела, які на думку користувачів необхідно заблокувати.

Станом на січень 2024 року учасниками спільноти заблоковано понад 26 тисяч джерел поширення неприйнятного контенту. Як видно із статистики – роботи ще дуже багато і ми потребуємо допомоги нових небайдужих і активних учасників.

ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС!

StopRussia | MRIYA

/Files/images/_gerov_nebesno_sotn/BannerMrija.jpg

/Files/images/Пам-Порядок-дій-працівників-В.jpg

/Files/images/Пам-Алгоритм-дій-вчителя-В.jpg

/Files/images/Пам-Правила-евакуації-дітей-В (1)_00001.jpg



Заходи

У цьому розділі немає заходів.

Всi заходи

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2022 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930